verzending & retouren

Verzending
Xagje levert aan adressen in NL, EU1, landen. Helaas is verzending buiten deze regio's niet mogelijk. Neemt u in dat geval contact met ons op.

Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 uur zijn geplaatst worden dezelfde dag verzonden. 
Bestellingen die in het weekend worden gedaan versturen wij op maandag. 
Bestellingen met afleveradres in Nederland worden (indien voorradig) binnen 1-3 werkdagen na verzending geleverd door PostNL pakketservice. 

PostNL komt je bestelling thuis afleveren. Als je niet thuis bent, probeert PostNL het de volgende dag nog een keer.
Ben je twee maal achter elkaar niet thuis dan kun je het pakket gedurende drie weken afhalen bij een PostNL postkantoor of servicepunt bij jou in de buurt.

Overdag niet thuis? Geen probleem! Geef een ander adres op in de afrekenprocedure (bijvoorbeeld je werkadres) en we sturen je bestelling daar naar toe. 
Let op! Een levering op een postbus adres is niet mogelijk.

Verzendkosten
Bij afleveradressen in Nederland geldt: 
Bij bestellingen vanaf €90 nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Bij bestellingen met een lager orderbedrag brengen wij €6,95 verzendkosten in rekening.

Bij afleveradressen in het buitenland (België en Duitsland) geld: 
Bij bestellingen vanaf €180 nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. 
Bij bestellingen met een lager orderbedrag brengen wij €9,95 (EU1), verzendkosten in rekening. 

Ruilen & Retourneren
Je hebt het recht om zonder reden en binnen 14 dagen na de dag waarop je alle artikelen uit jouw bestelling hebt ontvangen van de aankoop van een of meerdere artikelen af te zien (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet. 

Wanneer je van een aankoop af wilt zien, dien je dit binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan XAGJE te laten weten. Het heeft onze voorkeur als je hiervoor de bijgeleverde retourbon uit de doos van de zending gebruikt en deze samen met de reden en niet-gewenste artikelen binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan ons retourneert

Teruggestuurde artikelen moeten nieuw, ongebruikt en ongedragen zijn met alle originele aangehechte labels en kaartjes (je mag het artikel natuurlijk wel passen).
Beschadigde artikelen of artikelen met vlekken worden niet geaccepteerd. Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.
Artikelen die niet via deze website zijn gekocht kunnen niet geretourneerd worden.

Als je een artikel wilt ruilen voor bijvoorbeeld een andere kleur en/of maat, neem dan contact op met onze klantenservice. Indien het gewenste artikel nog leverbaar is helpen zij je de bestelling te plaatsen, zonder dat je hiervoor de verzendkosten hoeft te betalen.

LET OP: Vergeet bij het retourneren of ruilen niet eerst ons te mailen of te bellen, en je ordernummer, product(en) en reden van retour en/of omruiling te bespreken/vermelden.
Vergeet de pakbon en retourformulier niet bij je retourzending te voegen.

Klachten
Je mag van XAGJE een goed product verwachten. Heb je een product ontvangen dat beschadigd is of er is een kwaliteitsproblemen met artikelen die je bij Xagje besteld hebt, maak dit dan zo snel mogelijk kenbaar en neem dan contact op met de klantenservice E: info@xagje.nl / T: +31 033 2854760 (tijdens kantooruren) 

Je kunt geen aanspraak maken op garantie als er sprake is van; normale draagslijtage, beschadiging door opzet, of door nalatigheid of beschadiging door het niet of onjuist in acht nemen van de gebruikersinstructies en/of de behandelingsinstructies van het was-instructie etiket
Indien je het artikel hebt geretourneerd en de klacht is gegrond, zal XAGJE het artikel en de betaalde verzendkosten terugbetalen of indien gewenst omruilen.

Hoe kan ik retouren verzenden
Artikelen terugsturen doe je eenvoudig door je retourzending in de originele verpakking aan ons terug te sturen. 
Voor de verzending gebruik je het voorgedrukte retourformulier. Sluit altijd het ingevulde retourformulier met jouw gegevens bij de zending zodat wij jouw retourzending zo snel mogelijk kunnen verwerken. 

Je kunt het pakket afgeven bij een postkantoor. Voor een PostNL postkantoor of servicepunt bij jouw in de buurt klik hier: www.postnl.nl
Vergeet niet om het afgiftebewijs goed te bewaren, dit is het verzendbewijs. Hiermee kunnen wij het pakket traceren mocht het vertraging hebben.  
Zodra wij jouw bestelling retour hebben ontvangen, wordt dit per e-mail aan je bevestigd.

Indien je geen voorgedrukt retourformulier bij je bestelling aantreft dan kun je deze link gebruiken om er een op te vragen. 
Sluit altijd het ingevulde retourformulier met jouw gegevens bij zodat wij jouw retourzending zo snel mogelijk kunnen verwerken.

Kosten van een retourzending
De kosten van verzending naar XAGJE zijn voor jouw rekening. Voor het omruilen (het verzenden van nieuwe items) worden geen verzendkosten in rekening gebracht door XAGJE. Wanneer je de gehele bestelling retourneert, betaalt XAGJE het aankoopbedrag van de gehele bestelling terug, inclusief de betaalde terugstuur verzendkosten. (Bewaar de ontvangstbevestiging met track & trace code goed, dit is uw bewijs van versturen).

Terugbetaling
XAGJE betaalt uiterlijk binnen 14 dagen nadat jij hebt aangegeven van de aankoop af te zien het aankoopbedrag van de betreffende artikelen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de bestelling hebt betaald. 

Vragen?
Heb je nog vragen? Dan helpen we je graag verder. Neem contact met ons op E: info@xagje.nl / T: +31 033 2854760 (tijdens kantooruren).

Vriendelijke groet
Xagje!